Het kan gebeuren dat de Power-knop op je Alcatel A3 defect is. Het kan zijn doordat hij gevallen is of door een beetje vocht en de knop reageert niet meer. Dus, ingeval dit gebeurt, weet je niet meer hoe je jouw Alcatel A3 op kan starten. Zonder de Power-knop lijkt het moeilijk om een telefoon op te starten, maar je zal blij zijn te weten dat dit zeker mogelijk is. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel op te schrijven om de verschillende technieken te laten zien. We zullen eerst zien hoe je een opstart kunt forceren zonder de Power-knop. Dan zullen we zien hoe je het manueel kan doen. En ten slotte adviseren we je een applicatie die de Alcatel A3 opstart zonder de Power-knop.

Hoe-een-op-te-starten-zonder-de-Power-knopalcatel-a3

Forceer de opstart van Alcatel A3 zonder Power-knop

Zelfs als de Power-knop van je Alcatel A3 kapot is, is het nog steeds mogelijk om de telefoon op te starten. Voer hiervoor de onderstaande stappen uit :

  • Houd de Homeknop en Volume-omlaag tegelijk ingedrukt
  • Houd deze twee knoppen ingedrukt, terwijl je de oplader op stroom aansluit
  • Het scherm licht dan op met een speciaal menu
  • Ontkoppel de oplader
  • Druk op de knop Volume-omlaag
  • De Alcatel A3 start op


Als je Alcatel A3 weer is opgestart, raden we je aan naar de laatste stap te gaan die je de gelegenheid geeft een applicatie te installeren om de Alcatel A3 op te kunnen starten zonder Power-knop.

Opstarten door de Flexkabel van de Power-knop aan te raken

Als je meer een manueel type bent, is het mogelijk om de Alcatel A3 te starten door hem uit elkaar te halen. We raden je het niet beslist aan, maar weet dat het weleens lukt. Als je de Alcatel A3 demonteert en je de Power-knop weg haalt, zie je de Flexkabel van de Power-knop. Je zou de Alcatel A3 op kunnen starten door met twee stukjes metaal de Flexkabel aan te raken.

Installeer een applicatie om Alcatel A3 op te starten zonder de power-knop

Als het je is gelukt de Alcatel A3 op te starten zonder de Power-knop te gebruiken, zou het een idee zijn om het de volgende keer gemakkelijker te doen. Vandaar dat we je aanraden de Auto Screen On -toepassing down te loaden waarmee je functies van de kapotte knoppen van je telefoon kunt bedienen met pictogrammen op je scherm. Dus, zelfs zonder de Power-knop, kan je jouw Alcatel A3 blijven gebruiken.