Misschien is het je wel eens overkomen op het moment dat je naar het buitenland reist of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je Xiaomi Redmi Pro. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Eerst zullen we uitleggen wat een APN is. Ten tweede zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Xiaomi Redmi Pro kunt instellen. Ten slotte zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Xiaomi Redmi Pro in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-xiaomi-redmi-pro

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Xiaomi Redmi Pro verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Xiaomi Redmi Pro geen enkele MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Xiaomi Redmi Pro?

Als je een APN wilt instellen op jouw Xiaomi Redmi Pro, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Xiaomi Redmi Pro in te stellen?

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Xiaomi Redmi Pro in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Xiaomi Redmi Pro moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Xiaomi Redmi Pro hebt gekocht en dat de persoon die jou de Xiaomi Redmi Pro heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.