Het kan wel eens gebeuren wanneer je naar het buitenland reist of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Xiaomi Redmi 5. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We gaan eerst uitleggen wat een APN is. Vervolgens gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Xiaomi Redmi 5 kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Xiaomi Redmi 5 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-Xiaomi-Redmi-5

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Xiaomi Redmi 5 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Xiaomi Redmi 5 geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Xiaomi Redmi 5?

Als je een APN wilt instellen op jouw Xiaomi Redmi 5, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke provider makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Xiaomi Redmi 5 in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Xiaomi Redmi 5 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Xiaomi Redmi 5 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Xiaomi Redmi 5 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Dit kan ook het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.