Misschien is het je wel eens overkomen wanneer je naar het buitenland reist of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Indien dit zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Xiaomi MiPad 3. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We zullen eerst bekijken wat een APN is. Dan zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Xiaomi MiPad 3 kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Xiaomi MiPad 3 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-Xiaomi-MiPad-3

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Xiaomi MiPad 3 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw Xiaomi MiPad 3 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Xiaomi MiPad 3?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Xiaomi MiPad 3, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Xiaomi MiPad 3 in te stellen?

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Xiaomi MiPad 3 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Xiaomi MiPad 3 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Xiaomi MiPad 3 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Dit kan ook het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.