Het kan wel eens gebeuren wanneer je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Xiaomi Mi MIX Nano. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We zullen eerst bekijken wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Xiaomi Mi MIX Nano kunt instellen. Ten slotte zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Xiaomi Mi MIX Nano in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-xiaomi-mi-mix-nano

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw Xiaomi Mi MIX Nano verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Xiaomi Mi MIX Nano geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Xiaomi Mi MIX Nano?

Als je een APN wilt instellen op jouw Xiaomi Mi MIX Nano, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Xiaomi Mi MIX Nano in te stellen?

Meestal is het niet nodig om een APN op jouw Xiaomi Mi MIX Nano in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Xiaomi Mi MIX Nano moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Xiaomi Mi MIX Nano hebt gekocht en dat de persoon die jou de Xiaomi Mi MIX Nano heeft verkocht bij een andere APN provider was. Dit kan ook het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.