Het kan wel eens gebeuren als je naar het buitenland reist of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Xiaomi Mi Mix 2. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We zullen eerst bekijken wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Xiaomi Mi Mix 2 kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Xiaomi Mi Mix 2 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-xiaomi-mi-mix-2

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw Xiaomi Mi Mix 2 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Xiaomi Mi Mix 2 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Xiaomi Mi Mix 2?

Als je een APN wilt instellen op jouw Xiaomi Mi Mix 2, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Zodra je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke operator makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Xiaomi Mi Mix 2 in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw Xiaomi Mi Mix 2 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Xiaomi Mi Mix 2 moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Xiaomi Mi Mix 2 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Xiaomi Mi Mix 2 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Dit kan ook het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.