Het kan wel eens gebeuren als je naar het buitenland reist of als je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dit zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Xiaomi Mi 9. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Eerst gaan we bekijken wat een APN is. Ten tweede gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Xiaomi Mi 9 kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Xiaomi Mi 9 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-xiaomi-mi-9

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Xiaomi Mi 9 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Xiaomi Mi 9 geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Xiaomi Mi 9?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Xiaomi Mi 9, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke operator heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Xiaomi Mi 9 in te stellen?

Meestal is het niet nodig om een APN op jouw Xiaomi Mi 9 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Xiaomi Mi 9 moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Xiaomi Mi 9 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Xiaomi Mi 9 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Of als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.