Het kan wel eens gebeuren op het moment dat je naar het buitenland reist of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dit zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Wiko Freddy. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Eerst gaan we bekijken wat een APN is. Ten tweede gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Wiko Freddy kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Wiko Freddy in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-wiko-freddy

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Wiko Freddy verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Wiko Freddy geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Wiko Freddy?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Wiko Freddy, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke provider gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Wiko Freddy in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Wiko Freddy in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Wiko Freddy hebt gekocht en dat diegeen die jou de Wiko Freddy heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook kan dit het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.