Het kan je wel eens overkomen wanneer je een reis naar het buitenland maakt of als je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Indien dit zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Sony Xperia Z5. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We gaan eerst uitleggen wat een APN is. Ten tweede gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Sony Xperia Z5 kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Sony Xperia Z5 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-sony-xperia-z5

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw Sony Xperia Z5 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Sony Xperia Z5 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Sony Xperia Z5?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Sony Xperia Z5, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Sony Xperia Z5 in te stellen?

Meestal is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Sony Xperia Z5 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Sony Xperia Z5 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Sony Xperia Z5 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.