Het kan wel eens gebeuren wanneer je naar het buitenland reist of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Indien dit zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Sony Xperia Z3. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We gaan eerst uitleggen wat een APN is. Ten tweede gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Sony Xperia Z3 kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Sony Xperia Z3 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-sony-xperia-z3

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Sony Xperia Z3 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Sony Xperia Z3 geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Sony Xperia Z3?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Sony Xperia Z3, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Sony Xperia Z3 in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw Sony Xperia Z3 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Sony Xperia Z3 moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Sony Xperia Z3 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Sony Xperia Z3 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook kan dit het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.