Het kan je wel eens overkomen op het moment dat je naar het buitenland reist of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Sony Xperia Z. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Ten eerste zullen we uitleggen wat een APN is. Dan zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Sony Xperia Z kunt instellen. Ten slotte zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Sony Xperia Z in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-sony-xperia-z

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Sony Xperia Z verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Sony Xperia Z geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Sony Xperia Z?

Als je een APN wilt instellen op jouw Sony Xperia Z, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Sony Xperia Z in te stellen?

Meestal is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Sony Xperia Z in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Sony Xperia Z moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Sony Xperia Z hebt gekocht en dat diegeen die jou de Sony Xperia Z heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.