Het kan wel eens gebeuren wanneer je een reis naar het buitenland maakt of als je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dat zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Sony Xperia XA1 Ultra. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We gaan eerst uitleggen wat een APN is. Vervolgens gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Sony Xperia XA1 Ultra kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Sony Xperia XA1 Ultra in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-sony-xperia-xa1-ultra

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw Sony Xperia XA1 Ultra verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw Sony Xperia XA1 Ultra geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Sony Xperia XA1 Ultra?

Als je een APN wilt instellen op jouw Sony Xperia XA1 Ultra, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Sony Xperia XA1 Ultra in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw Sony Xperia XA1 Ultra in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Sony Xperia XA1 Ultra hebt gekocht en dat de persoon die jou de Sony Xperia XA1 Ultra heeft verkocht bij een andere APN operator was. Of als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.