Misschien is het je wel eens overkomen op het moment dat je naar het buitenland reist of als je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dat zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Sony Xperia 10. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We gaan eerst bekijken wat een APN is. Vervolgens gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Sony Xperia 10 kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Sony Xperia 10 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-sony-xperia-10

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw Sony Xperia 10 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Sony Xperia 10 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Sony Xperia 10?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Sony Xperia 10, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Sony Xperia 10 in te stellen?

Over het algemeen is het niet nodig om een APN op jouw Sony Xperia 10 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Sony Xperia 10 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Sony Xperia 10 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.