Het kan wel eens gebeuren als je een reis naar het buitenland maakt of als je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Als dat zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy Xcover 2. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Eerst zullen we uitleggen wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy Xcover 2 kunt instellen. Ten slotte zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy Xcover 2 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-xcover-2

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Samsung Galaxy Xcover 2 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Samsung Galaxy Xcover 2 geen enkele MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy Xcover 2?

Als je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy Xcover 2, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Zodra je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy Xcover 2 in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy Xcover 2 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Samsung Galaxy Xcover 2 moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Samsung Galaxy Xcover 2 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Samsung Galaxy Xcover 2 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook kan dit het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.