Misschien is het je wel eens overkomen wanneer je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dat zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy S9. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste zullen we bekijken wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy S9 kunt instellen. Ten slotte zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy S9 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-Samsung-Galaxy-S9

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Samsung Galaxy S9 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Samsung Galaxy S9 geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy S9?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy S9, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke provider gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy S9 in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy S9 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Samsung Galaxy S9 moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Samsung Galaxy S9 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Samsung Galaxy S9 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Of als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.