Misschien is het je wel eens overkomen op het moment dat je naar het buitenland reist of als je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dat zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy S8+. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We zullen eerst bekijken wat een APN is. Dan zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy S8+ kunt instellen. Ten slotte zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy S8+ in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-s8+

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw Samsung Galaxy S8+ verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Samsung Galaxy S8+ geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy S8+?

Als je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy S8+, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Zodra je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke provider gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy S8+ in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy S8+ in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Samsung Galaxy S8+ hebt gekocht en dat de persoon die jou de Samsung Galaxy S8+ heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook kan dit het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.