Het kan wel eens gebeuren op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of als je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dat zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy S7. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Eerst zullen we uitleggen wat een APN is. Ten tweede zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy S7 kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy S7 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-s7

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Samsung Galaxy S7 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Samsung Galaxy S7 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy S7?

Als je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy S7, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Als je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy S7 in te stellen?

Meestal is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Samsung Galaxy S7 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Samsung Galaxy S7 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Samsung Galaxy S7 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook kan dit het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.