Het kan je wel eens overkomen op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy S4. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Eerst zullen we uitleggen wat een APN is. Dan zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy S4 kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy S4 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-s4

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Samsung Galaxy S4 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Samsung Galaxy S4 geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy S4?

Als je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy S4, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy S4 in te stellen?

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Samsung Galaxy S4 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Samsung Galaxy S4 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Samsung Galaxy S4 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Of als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.