Het kan wel eens gebeuren als je naar het buitenland reist of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dit zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy S10. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We gaan eerst uitleggen wat een APN is. Ten tweede gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy S10 kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy S10 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-s10

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Samsung Galaxy S10 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Samsung Galaxy S10 geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy S10?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy S10, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke provider makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy S10 in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy S10 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Samsung Galaxy S10 moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Samsung Galaxy S10 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Samsung Galaxy S10 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook kan dit het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.