Het kan je wel eens overkomen wanneer je een reis naar het buitenland maakt of als je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Als dat zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy Note. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We zullen eerst uitleggen wat een APN is. Ten tweede zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy Note kunt instellen. Ten slotte zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy Note in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-note

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Samsung Galaxy Note verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Samsung Galaxy Note geen enkele MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy Note?

Als je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy Note, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy Note in te stellen?

Meestal is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Samsung Galaxy Note in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Samsung Galaxy Note moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Samsung Galaxy Note hebt gekocht en dat diegeen die jou de Samsung Galaxy Note heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook kan dit het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.