Het kan je wel eens overkomen wanneer je naar het buitenland reist of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dat zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy J5. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste zullen we bekijken wat een APN is. Dan zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy J5 kunt instellen. Ten slotte zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy J5 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-j5

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw Samsung Galaxy J5 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Samsung Galaxy J5 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy J5?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy J5, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy J5 in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy J5 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Samsung Galaxy J5 moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Samsung Galaxy J5 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Samsung Galaxy J5 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Dit kan ook het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.