Het kan je wel eens overkomen op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of als je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Indien dat zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy J3. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Eerst zullen we uitleggen wat een APN is. Ten tweede zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy J3 kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy J3 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-j3

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Samsung Galaxy J3 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Samsung Galaxy J3 geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy J3?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy J3, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy J3 in te stellen?

Over het algemeen is het niet nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy J3 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Samsung Galaxy J3 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Samsung Galaxy J3 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook kan dit het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.