Misschien is het je wel eens overkomen als je naar het buitenland reist of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dit zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy J1. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Ten eerste gaan we bekijken wat een APN is. Vervolgens gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy J1 kunt instellen. Ten slotte gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy J1 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-j1

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Samsung Galaxy J1 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Samsung Galaxy J1 geen enkele MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy J1?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy J1, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy J1 in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Samsung Galaxy J1 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Samsung Galaxy J1 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Samsung Galaxy J1 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Dit kan ook het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.