Het kan je wel eens overkomen op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dit zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy Grand Prime. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We gaan eerst bekijken wat een APN is. Dan gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy Grand Prime kunt instellen. Ten slotte gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy Grand Prime in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-grand-prime

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Samsung Galaxy Grand Prime verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Samsung Galaxy Grand Prime geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy Grand Prime?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy Grand Prime, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke provider makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy Grand Prime in te stellen?

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Samsung Galaxy Grand Prime in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Samsung Galaxy Grand Prime hebt gekocht en dat de persoon die jou de Samsung Galaxy Grand Prime heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook kan dit het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.