Misschien is het je wel eens overkomen wanneer je een reis naar het buitenland maakt of als je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dat zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy Core Prime. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Eerst zullen we uitleggen wat een APN is. Dan zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy Core Prime kunt instellen. Ten slotte zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy Core Prime in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-core-prime

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Samsung Galaxy Core Prime verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw Samsung Galaxy Core Prime geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy Core Prime?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy Core Prime, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy Core Prime in te stellen?

Over het algemeen is het niet nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy Core Prime in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Samsung Galaxy Core Prime moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Samsung Galaxy Core Prime hebt gekocht en dat de persoon die jou de Samsung Galaxy Core Prime heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.