Het kan wel eens gebeuren op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dit zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy C7. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste zullen we bekijken wat een APN is. Ten tweede zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy C7 kunt instellen. Ten slotte zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy C7 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-c7

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Samsung Galaxy C7 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw Samsung Galaxy C7 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy C7?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy C7, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy C7 in te stellen?

Over het algemeen is het niet nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy C7 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Samsung Galaxy C7 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Samsung Galaxy C7 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook kan dit het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.