Misschien is het je wel eens overkomen als je een reis naar het buitenland maakt of als je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dat zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy Ace 4. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We zullen eerst uitleggen wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy Ace 4 kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy Ace 4 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-ace-4

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Samsung Galaxy Ace 4 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Samsung Galaxy Ace 4 geen enkele MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy Ace 4?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy Ace 4, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy Ace 4 in te stellen?

Meestal is het niet nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy Ace 4 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Samsung Galaxy Ace 4 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Samsung Galaxy Ace 4 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook kan dit het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.