Het kan je wel eens overkomen op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of als je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Indien dit zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy Ace 2. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste gaan we bekijken wat een APN is. Vervolgens gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy Ace 2 kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy Ace 2 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-ace-2

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw Samsung Galaxy Ace 2 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Samsung Galaxy Ace 2 geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy Ace 2?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy Ace 2, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Zodra je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke provider gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy Ace 2 in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Samsung Galaxy Ace 2 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Samsung Galaxy Ace 2 moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Samsung Galaxy Ace 2 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Samsung Galaxy Ace 2 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Dit kan ook het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.