Misschien is het je wel eens overkomen op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Indien dat zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy A9. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste zullen we bekijken wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy A9 kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy A9 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-a9

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Samsung Galaxy A9 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw Samsung Galaxy A9 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy A9?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy A9, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke operator makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy A9 in te stellen?

Meestal is het niet nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy A9 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Samsung Galaxy A9 moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Samsung Galaxy A9 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Samsung Galaxy A9 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Of als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.