Het kan wel eens gebeuren op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dat zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy A7. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Ten eerste gaan we uitleggen wat een APN is. Vervolgens gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy A7 kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy A7 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-a7

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Samsung Galaxy A7 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw Samsung Galaxy A7 geen enkele MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy A7?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy A7, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Zodra je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy A7 in te stellen?

Over het algemeen is het niet nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy A7 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Samsung Galaxy A7 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Samsung Galaxy A7 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Dit kan ook het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.