Misschien is het je wel eens overkomen wanneer je een reis naar het buitenland maakt of als je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dat zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy A5. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We gaan eerst bekijken wat een APN is. Dan gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy A5 kunt instellen. Ten slotte gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy A5 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-a5

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Samsung Galaxy A5 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Samsung Galaxy A5 geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy A5?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy A5, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Als je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy A5 in te stellen?

Meestal is het niet nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy A5 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Samsung Galaxy A5 moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse Samsung Galaxy A5 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Samsung Galaxy A5 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.