Het kan wel eens gebeuren op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dit zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Samsung Galaxy A21S. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Ten eerste zullen we uitleggen wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Samsung Galaxy A21S kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Samsung Galaxy A21S in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-samsung-galaxy-a21s

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Samsung Galaxy A21S verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Samsung Galaxy A21S geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Samsung Galaxy A21S?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Samsung Galaxy A21S, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Samsung Galaxy A21S in te stellen?

Meestal is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Samsung Galaxy A21S in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Samsung Galaxy A21S hebt gekocht en dat de persoon die jou de Samsung Galaxy A21S heeft verkocht bij een andere APN operator was. Dit kan ook het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.