Misschien is het je wel eens overkomen op het moment dat je naar het buitenland reist of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dat zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Oppo R7. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We gaan eerst uitleggen wat een APN is. Dan gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Oppo R7 kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Oppo R7 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-oppo-r7

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Oppo R7 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Oppo R7 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Oppo R7?

Als je een APN wilt instellen op jouw Oppo R7, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Zodra je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Oppo R7 in te stellen?

Over het algemeen is het niet nodig om een APN op jouw Oppo R7 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Oppo R7 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Oppo R7 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook kan dit het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.