Het kan je wel eens overkomen wanneer je naar het buitenland reist of als je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Als dat zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Oppo F1. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. Ten eerste zullen we uitleggen wat een APN is. Dan zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Oppo F1 kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Oppo F1 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-oppo-f1

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Oppo F1 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Oppo F1 geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Oppo F1?

Als je een APN wilt instellen op jouw Oppo F1, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Oppo F1 in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw Oppo F1 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Oppo F1 moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Oppo F1 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Oppo F1 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook kan dit het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.