Het kan wel eens gebeuren als je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je OnePlus X. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste zullen we bekijken wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw OnePlus X kunt instellen. Ten slotte zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je OnePlus X in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-oneplus-x

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw OnePlus X verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw OnePlus X geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw OnePlus X?

Als je een APN wilt instellen op jouw OnePlus X, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw OnePlus X in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw OnePlus X in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw OnePlus X moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse OnePlus X hebt gekocht en dat diegeen die jou de OnePlus X heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.