Het kan wel eens gebeuren wanneer je naar het buitenland reist of als je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dit zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je OnePlus One. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We gaan eerst uitleggen wat een APN is. Dan gaan we bekijken hoe je een APN op jouw OnePlus One kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je OnePlus One in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-oneplus-one

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw OnePlus One verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw OnePlus One geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw OnePlus One?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw OnePlus One, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Als je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke operator makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw OnePlus One in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw OnePlus One in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse OnePlus One hebt gekocht en dat de persoon die jou de OnePlus One heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.