Het kan wel eens gebeuren als je naar het buitenland reist of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Indien dit zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je OnePlus 6. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We zullen eerst uitleggen wat een APN is. Ten tweede zullen we bekijken hoe je een APN op jouw OnePlus 6 kunt instellen. Ten slotte zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je OnePlus 6 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-OnePlus-6

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw OnePlus 6 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw OnePlus 6 geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw OnePlus 6?

Indien je een APN wilt instellen op jouw OnePlus 6, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw OnePlus 6 in te stellen?

Meestal is het niet noodzakelijk om een APN op jouw OnePlus 6 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse OnePlus 6 hebt gekocht en dat diegeen die jou de OnePlus 6 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.