Het kan wel eens gebeuren wanneer je een reis naar het buitenland maakt of als je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Indien dat zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je Nokia Lumia 520. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste zullen we uitleggen wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Nokia Lumia 520 kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Nokia Lumia 520 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-nokia-lumia-520

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Nokia Lumia 520 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Nokia Lumia 520 geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Nokia Lumia 520?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Nokia Lumia 520, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Nokia Lumia 520 in te stellen?

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Nokia Lumia 520 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Nokia Lumia 520 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Nokia Lumia 520 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.