Het kan wel eens gebeuren wanneer je een reis naar het buitenland maakt of als je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Indien dat zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je Motorola Moto G5S. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Eerst zullen we uitleggen wat een APN is. Dan zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Motorola Moto G5S kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Motorola Moto G5S in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-motorola-moto-g5s

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Motorola Moto G5S verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw Motorola Moto G5S geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Motorola Moto G5S?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Motorola Moto G5S, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Motorola Moto G5S in te stellen?

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Motorola Moto G5S in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Motorola Moto G5S hebt gekocht en dat de persoon die jou de Motorola Moto G5S heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.