Misschien is het je wel eens overkomen als je naar het buitenland reist of als je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dat zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Meizu Note 8. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We zullen eerst uitleggen wat een APN is. Dan zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Meizu Note 8 kunt instellen. Ten slotte zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Meizu Note 8 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-meizu-note-8

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw Meizu Note 8 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw Meizu Note 8 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Meizu Note 8?

Als je een APN wilt instellen op jouw Meizu Note 8, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Zodra je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , ja je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Meizu Note 8 in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Meizu Note 8 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Meizu Note 8 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Meizu Note 8 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Of als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.