Misschien is het je wel eens overkomen wanneer je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Indien dat zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je Logicom Moov. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We zullen eerst bekijken wat een APN is. Ten tweede zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Logicom Moov kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Logicom Moov in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-logicom-moov

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens zou jouw Logicom Moov verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Logicom Moov geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Logicom Moov?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Logicom Moov, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Logicom Moov in te stellen?

Vaak is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Logicom Moov in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Logicom Moov moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Logicom Moov hebt gekocht en dat de persoon die jou de Logicom Moov heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook kan dit het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.