Misschien is het je wel eens overkomen wanneer je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Indien dit zo is, komt het vast door de APN die ingesteld is op je LG G7 ThinQ. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We gaan eerst bekijken wat een APN is. Vervolgens gaan we bekijken hoe je een APN op jouw LG G7 ThinQ kunt instellen. Ten slotte gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je LG G7 ThinQ in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-LG-G7-ThinQ

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw LG G7 ThinQ verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw LG G7 ThinQ geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw LG G7 ThinQ?

Indien je een APN wilt instellen op jouw LG G7 ThinQ, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Als je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw LG G7 ThinQ in te stellen?

Over het algemeen is het niet nodig om een APN op jouw LG G7 ThinQ in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw LG G7 ThinQ moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse LG G7 ThinQ hebt gekocht en dat diegeen die jou de LG G7 ThinQ heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook kan dit het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.