Het kan je wel eens overkomen op het moment dat je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Indien dit zo is, komt het waarschijnlijk door de APN die ingesteld is op je Lenovo Tab 2. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We gaan eerst uitleggen wat een APN is. Ten tweede gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Lenovo Tab 2 kunt instellen. Ten slotte gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Lenovo Tab 2 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-Lenovo-Tab-2

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Lenovo Tab 2 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Lenovo Tab 2 geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Lenovo Tab 2?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Lenovo Tab 2, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Als je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Lenovo Tab 2 in te stellen?

Over het algemeen is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Lenovo Tab 2 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het kan zijn dat je in sommige situaties de APN zelf moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Lenovo Tab 2 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Lenovo Tab 2 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.