Het kan je wel eens overkomen op het moment dat je naar het buitenland reist of als je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Indien dat zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Huawei Y7. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We zullen eerst uitleggen wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Huawei Y7 kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Huawei Y7 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-huawei-y7

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Huawei Y7 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Huawei Y7 geen enkele MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Huawei Y7?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Huawei Y7, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Zodra je daar bent, ga naar VERBINDINGEN, en vervolgens naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke provider gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Huawei Y7 in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw Huawei Y7 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Maar het zou kunnen dat je in bepaalde situaties de APN zelf moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse Huawei Y7 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Huawei Y7 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook kan dit het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.