Het kan je wel eens overkomen op het moment dat je naar het buitenland reist of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Indien dat zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je Huawei P9. Daarvoor hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste gaan we uitleggen wat een APN is. Dan gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Huawei P9 kunt instellen. Uiteindelijk gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Huawei P9 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-huawei-p9

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Huawei P9 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Huawei P9 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Huawei P9?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Huawei P9, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Normaal gesproken zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Huawei P9 in te stellen?

Meestal is het niet noodzakelijk om een APN op jouw Huawei P9 in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Huawei P9 moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Huawei P9 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Huawei P9 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Ook als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.