Misschien is het je wel eens overkomen als je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van provider veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dit zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je HUAWEI P20. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We gaan eerst uitleggen wat een APN is. Vervolgens gaan we bekijken hoe je een APN op jouw HUAWEI P20 kunt instellen. Ten slotte gaan we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je HUAWEI P20 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-HUAWEI-P20

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw HUAWEI P20 verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw HUAWEI P20 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw HUAWEI P20?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw HUAWEI P20, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw provider. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet vinden en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke provider heel makkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , ja je hebt inderdaad een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw HUAWEI P20 in te stellen?

Meestal is het niet nodig om een APN op jouw HUAWEI P20 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw HUAWEI P20 moet instellen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een tweedehandse HUAWEI P20 hebt gekocht en dat de persoon die jou de HUAWEI P20 heeft verkocht bij een andere APN provider was. Dit kan ook het geval zijn als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.