Misschien is het je wel eens overkomen wanneer je naar het buitenland reist of als je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Als dit zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Huawei Nova. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We gaan eerst uitleggen wat een APN is. Vervolgens gaan we bekijken hoe je een APN op jouw Huawei Nova kunt instellen. Ten slotte gaan we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Huawei Nova in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-huawei-nova

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Huawei Nova verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Huawei Nova geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Huawei Nova?

Als je een APN wilt instellen op jouw Huawei Nova, moet je naar het menu INSTELLINGEN gaan. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en daarna naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Eenmaal daar, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Als je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Huawei Nova in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw Huawei Nova in te stellen, want meestal zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Huawei Nova moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Huawei Nova hebt gekocht en dat diegeen die jou de Huawei Nova heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.