Het kan wel eens gebeuren wanneer je naar het buitenland reist of als je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dat zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Huawei Nova 8i. Daarvoor hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. Ten eerste zullen we bekijken wat een APN is. Ten tweede zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Huawei Nova 8i kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Huawei Nova 8i in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-huawei-nova-8i

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen zou jouw Huawei Nova 8i verbinding kunnen maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan veroorzaken dat jouw Huawei Nova 8i geen MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Huawei Nova 8i?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Huawei Nova 8i, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Als je daar bent, ga je naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je tweemaal herhalen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Huawei Nova 8i in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw Huawei Nova 8i in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Huawei Nova 8i moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Huawei Nova 8i hebt gekocht en dat diegeen die jou de Huawei Nova 8i heeft verkocht bij een andere APN operator was. Ook kan dit het geval zijn als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.