Het kan wel eens gebeuren wanneer je een reis naar het buitenland maakt of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je niet een verbinding met internet hebt kunnen maken of geen enkele MMS hebt kunnen verzenden. Indien dat zo is, komt het ongetwijfeld door de APN die ingesteld is op je Huawei Mate 9. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om dit probleem op te lossen. We zullen eerst uitleggen wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Huawei Mate 9 kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien in welke situaties het nodig is om een andere APN op je Huawei Mate 9 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-huawei-mate-9

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling instellingen. Met deze instellingen kan jouw Huawei Mate 9 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een onjuiste APN instelling kan tot gevolg hebben dat jouw Huawei Mate 9 geen enkele MMS-berichten ontvangt of niet een verbinding maakt met internet. Je moet weten dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Huawei Mate 9?

Indien je een APN wilt instellen op jouw Huawei Mate 9, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. Dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan een formulier te zien die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan kopiëren op het formulier. Meestal zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt en een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Huawei Mate 9 in te stellen?

Over het algemeen is het niet nodig om een APN op jouw Huawei Mate 9 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Huawei Mate 9 moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Huawei Mate 9 hebt gekocht en dat de persoon die jou de Huawei Mate 9 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Of als je een reis naar het buitenland maakt en dat je de SIM-kaart verwisselt.