Misschien is het je wel eens overkomen als je naar het buitenland reist of wanneer je van operator veranderd hebt, dat je geen verbinding met internet kan krijgen of geen MMS hebt kunnen verzenden. Ingeval dat zo is, komt het vermoedelijk door de APN die ingesteld is op je Huawei Mate 8. Daarom hebben we bedacht dit artikel te schrijven om dit probleem te behandelen. We zullen eerst uitleggen wat een APN is. Vervolgens zullen we bekijken hoe je een APN op jouw Huawei Mate 8 kunt instellen. Uiteindelijk zullen we zien wanneer het nodig is om een andere APN op je Huawei Mate 8 in te stellen.

hoe-apn-in-te-kastellen-op-huawei-mate-8

Wat is APN?

APN betekent Access Point Name. De APN vertegenwoordigt een verzameling verbindingsgegevens. Met deze verbindingsgegevens kan jouw Huawei Mate 8 verbinding maken met mobiel internet (3G/4G/4G+ netwerk) en MMS-berichten ontvangen. Een verkeerde APN instelling kan veroorzaken dat jouw Huawei Mate 8 geen MMS-berichten ontvangt of geen verbinding maakt met internet. Weet dat elke operator zijn eigen APN heeft.

Hoe kan je een APN instellen op jouw Huawei Mate 8?

Ingeval je een APN wilt instellen op jouw Huawei Mate 8, ga dan naar het menu INSTELLINGEN. Eenmaal daar, ga je naar VERBINDINGEN, en dan naar MOBIELE NETWERKEN. En dan naar NAMEN TOEGANGSPUNTEN. Zodra je daar bent, moet je op de TOEVOEGEN NIEUWE APN rechtsboven in het scherm klikken. Je krijgt dan toegang tot een formulier die je moet invullen met de APN-gegevens van jouw operator. Indien je bijvoorbeeld bij Vodafone bent, kan je de Vodafone APN-gegevens op internet opduikelen en deze gegevens moet je dan invoeren op het formulier. Over het algemeen zijn de APN’s van elke operator gemakkelijk te vinden. Deze behandeling moet je twee keer doen , want je hebt in feite een APN nodig voor mobiel internet en een APN voor MMS.

In welk geval is het nodig om een APN op jouw Huawei Mate 8 in te stellen?

Vaak is het niet nodig om een APN op jouw Huawei Mate 8 in te stellen, want vaak zijn de APN instellingen automatisch al ingesteld. Er zijn echter situaties waarin je een APN op jouw Huawei Mate 8 moet instellen. Ingeval dat je een tweedehandse Huawei Mate 8 hebt gekocht en dat diegeen die jou de Huawei Mate 8 heeft verkocht bij een andere APN operator was. Of als je naar het buitenland reist en dat je de SIM-kaart verwisselt.